Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

8ο Γυμνάσιο Ιλίου και Φλωρεντιανές μηχανορραφίες


Η ενοικίαση του κτηρίου του 8ου Γυμνασίου αποκτά πολιτικές διαστάσεις, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για στέγαση μαθητών. Και ενώ το θέμα είναι σε γνώση του Δήμου τώρα και ένα χρόνο ,  ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος   με μεθοδεύσεις, προσπαθεί να πετύχει την DE FACTO ενοικίασή του.  Το από 7/7/2010  πρακτικό της επιτροπής (πρακτικό επιτροπής 7/7/2010), καταγράφει μια σειρά υποχρεωτικών παρεμβάσεων ώστε να καταστεί κατάλληλο για στέγαση μαθητών. 

Οι ιδιοκτήτες του  δεν διαθέτουν ούτε ένα Ευρώ, από τα εκατοντάδες χιλιάδες που εκτιμάται ότι απαιτούνται, για να γίνει το κτήριο τους κατάλληλο. Το σημαντικό βεβαίως είναι ότι το κτήριο του 8ου ανήκει και στον αντιδήμαρχο του, τον οποίο διαφήμιζε προεκλογικά ότι δεν ανήκει στο πασοκ. Τα ερωτήματα πολλά, οι μεθοδεύσεις άκομψες και το όλο θέμα μάλλον πρέπει να επισύρει την προσοχή, τουλάχιστον,  του Υπουργείου.

Παρακολουθήστε σε video τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και το σφυροκόπημα, σύσσωμης της αντιπολίτευσης, του Δημάρχου , αλλά και το επίπεδο του αντίλογου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονο Ίλιον Γιώργος Βερναδάκης ανοίγει τη συζήτηση αποκαλύπτοντας τη φλωρεντιανή μηχανορραφία. 









H κυρία Βλάχου ξεσκεπάζει το παρελθόν....





Ο κύριος Ζενέτος ενώ απαριθμεί τα 14 προβλήματα τα οποία βρέθηκαν απο τον έλεγχο της Δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης και τα χαρακτηρίζει ώς καθημερινά.






Γιατί ενώ γνώριζαν δεν έκαναν τίποτα εδώ και 12 χρόνια; Ας δούμε για ποιον λόγο διαιωνίζεται το πρόβλημα χώρις να θέλουν να βρούν μια λύση.

Ο κύριος Τριανταφύλλου μας δίνει μια άλλη οπτική απ' το παρελθόν




Ως Σύγχρονο Ίλιον δεν δεχόμαστε καμμία κατάργηση σχολείου στην πόλη μας, όμως δεν δεχόμαστε επίσης για κανένα μικροπολιτικό συμφέρον να ρισκάρουμε τις ζωές των μαθητών για να μην χάσουν κάποιοι το μίσθωμα.




Η συστέγαση του 8ου Γυμνασίου με το  3ο Λύκειο είναι η μόνη έντιμη λύση.




Τα αποσπάσματα είναι απο το LOCALwebTV - Συμβούλιο Δήμου Ιλίου 23/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου